Tema: å binde seg til noen

Har du noen gang lurt på hvorfor du aldri fikk han? Har du lurt på hvorfor han var slik mot deg for så å bli borte? Ja det har du nok.
Du skal vite at det ikke bare er deg det er vanskelig for, det er vanskelig for han også selv om han ikke viser det tydelig. Han føler garantert noe, i dette innlegget vinkler vi det mot han, siden det ligger flest spørsmål rundt dette. Det finnes kanskje ikke noe sikkert svar, men det finnes svar som virker logiske og som tilfredsstiller en spørrende sjel.

 På usminket.no blir det skrevet mye som kan virke logisk og jeg skal ta opp en del. Det er ikke alltid like lett for oss kvinner å forstå disse mannfolkene, men vi er likevel forbausende like.

 «Dere har allerede funnet på noe i mange måneder, det er tydelig at begge har interesse for hverandre, dere gjør "kjæresteting" som å se film sammen, dere har stunder sammen hvor alt bare føles helt perfekt. Men det er ett spørsmål som gjenstår. Ett spørsmål du bare MÅ ha svar på.»

Han har ikke noe problem med å omgås deg, sende meldinger og møte familien din, men når du gir tegn til at du vil inn i et forhold, forandrer alt seg, «Han tar til slutt "praten" hvor han plutselig har funnet ut at han har behov for å være singel, at han føler at de er for forskjellige og at han er nødt til la henne gå.»  Plutselig står hun der, som et spørsmåltegn og ikke vet hva som skjedde, det er ikke mulig å misforstå at han var interessert. Da er det lett å spørre seg selv spørsmål som har han løyet hele tiden? Var det bare skuespill? Ofte føler jenta at hun ikke har mast om forhold i det hele tatt, mens han trodde at hun ville gifte seg, kjøpe hus og få barn.

- Han tenker for mye på merkelappen: «forhold» - Det skal være en trygghet og det skal være hyggelig, ikke en negativ merkelapp.  «For mange menn representerer ordet forhold forpliktelser, innskrenking av frihet, en kjedelig og rutinepreget hverdag, mas, drama, skyldfølelse og dårlig samvittighet.» naturligvis er det lettere å være singel med denne tankegangen.

 Som det ble nevnt over her, er det vanskelig for henne som brutalt blir kuttet ut, å forstå hva han mener og tenker, det finnes en sikkerhet som kanskje kan trøste mange: At han vil ha sex med deg viser at han er fysisk tiltrukket av deg, han syns du er en fin dame, men likevel er det ikke sikkert at han er emosjonelt tiltrukket av deg. Hvordan vet man at han er emosjonelt tiltrukket av deg? Det kan man ikke vite helt sikkert ved at han forteller det til deg, den eneste måten man kan vite det på er at han aktivt investerer tid og energi på deg. At han introduserer deg for venner og familie er et sikkert tegn på at han føler noe. At han vil at du skal møte foreldrene sine er sikre tegn på at han er emosjonelt tiltrukket av deg.

Når han investerer tid og energi på deg, så har du kanskje lyst til å gjøre det samme med han?
Det er lurt å holde seg litt tilbake om du vet at han er usikker på å gå inn i et forhold, du burde ta initiativ på lik linje som han, om ikke mindre, om han føler seg presset for han selv er klar emosjonelt vil det ha motsatt effekt, det vil rett og slett gjøre at han mister følelsene han har og du vil miste han.

Han liker deg, men han er bare ikke klar for å binde seg, det gjør vondt, men ingen kan presse noen til å gå inn i et forhold man selv ikke har lyst til. Det er ikke sikkert han har lyst til å jakte rundt etter alle andre damer, men noen føler for å holde mulighetene åpne og derfor føler seg fri. I bunn og grunn vil han bare føle seg fri. Et lite tips til hun, er å gi han rom for å slappe av. Det er viktig at hun har et eget selvstendig liv, han må få lov til å gjøre sine ting, som å være med kamerater, sport etc og uansett hvem vil ha en tøffelhelt? Det er viktig å ikke kreve et ultimatum i starten om du ser at det kan føre til noe mer. vis at du ikke vil sjefe over han, men bare være en del av livet hans. 

«Han har funnet kvinnen i sitt liv og han skjønner ikke helt hvordan han har klart å få en så fantastisk kjæreste. Men så kommer frykten: han er sikkert ikke den eneste mannen i verden som ser hvor fantastisk du er, så hvordan skal han kunne stole på at du ikke stikker av med en mann med mer penger eller større leilighet enn ham..? For en mann er det at du har sex med en annen mann det største sviket han kan tenke seg, og derfor er dette et av hans verste mareritt.» - Fortell han at dette ikke vil skje så lenge han bryr seg om deg, enkelt og greit. Han kan være redd for å ikke strekke til, men du ville vel ikke vært sammen med han om du ikke mente at han strekker til? Nei det ville du antageligvis ikke!


- Brent barn skyr ilden:
"Mennesket er sårbart fra vugge til grav. Men det menneske som ikke har opplevd masse betingelsesløs kjærlighet i oppveksten, ikke hatt bestevenner fra barnehagen av, ikke sluppet unna den nådeløse mobbingen i skolegården og heller ikke sett hvordan mor og far viser hverandre kjærlighet, det menneske er nok mer sårbar enn de fleste. En slik ballast gir ikke akkurat tro på mennesket, på relasjoner og på kjærligheten. En blir ekstra sårbar for avvisning og da er det ikke så rart at vi holder litt igjen. Vi blottlegger oss ikke for tidlig eller for mye, og vi binder oss ikke for sterkt til den andre. Noen ganger holder en ubevisst ting tilbake, andre ganger holder en bevisst saker og ting tilbake av frykt for å bli avvist. Det handler ofte om den erfaring en har gjort i tidligere forhold."

 Du har kanskje lest dette på usminket.no? (menn og følelser)
«Menn har ikke like god kontakt med følelsene sine som det kvinner har og trenger derfor rom til å kjenne etter før de faktisk kan VITE med sikkerhet hva de føler. Ikke stol på hva en mann SIER om følelsene sine (det er det nemlig ikke sikkert han vet selv en gang), se heller på hvordan han handler. Hvis det derimot er HAN som tar initiativ til å endre Facebookstatus så er det et kjempegodt tegn, samtidig som han faktisk vil tillate seg selv å føle mer.
Hvis man leser blogginnleggene våre litt kjapt kan man fort få inntrykk av at vi mener at jenter ikke får lov til å vise interesse i det hele tatt og at man bare skal nikke pent og smile og vente på at menn (kanskje) skal få ut fingern på egenhånd. Men det er faktisk nesten det motsatte vi mener; IKKE bli passiv og et "offer for omstendighetene" men vis AKTIV interesse. Med et gigantisk forbehold: Ikke press han til ting som FORPLIKTER han. Vis heller at du er TILGJENGELIG i den retningen du ønsker å ta det videre.

"En hemmelighet om menn er at "forpliktelsesangst" og "forpliktelsesmani" faktisk er to sider av samme mynt. Den samme mannen som har "fobi mot forhold" kan to måneder senere ofre høyrearmen sin for at jenta han er forelsket i skal bli hans. Menn ønsker som regel å forplikte seg i  samme grad som de også er emosjonelt investert. Hvor fysisk tiltrukket han er handler ikke om hvor mye han ønsker å forplikte seg. At han ønsker å ses over tid er et sikkert tegn på at det også ihvertfall er NOE emosjonell tiltrekning også"

Gi han tid, fortell han at det er verdt å gi det en sjans. Fungerer det ikke så var det kanskje ikke riktig likevel?
Man kan vokse opp, gifte seg og få barn, men likevel få sommerfugler i magen av å se en gammel flamme, dette er vanlig. Hvis du tenker etter så har du det nok bedre nå, enn hvis du var sammen med han. Det er han som gikk glipp av å bli kjent med deg ! 6 kommentarer

Ada

21.01.2013 kl.18:12

Digger Bloggen din

Paula

21.01.2013 kl.18:14

Hyggelig!

loveisyou

21.01.2013 kl.18:24

Wow, bra skrevet. Fant mye bra tips her som jeg kan tenke på :)

Paula

21.01.2013 kl.18:27

Det er koselig å høre!

theaisabell

21.01.2013 kl.21:18

// Tusen takk! :)

Så bra skrevet!!

Paula

21.01.2013 kl.21:20

Tusen takk !

Skriv en ny kommentar

Paula

Paula

25, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits